Joustoluotto on uudentyyppinen laina, muistuttaa luottokorttia, mutta on kokonaan digitaalinen. Saat luotonantajalta luottorahan, esimerkiksi 3000 euroa, jonka avulla voit siirtää rahaa tilillesi ja maksaa lainasummasta vain korot kuukausittain. Toimii kuin luottokortti, mutta ilman muovikorttia. Älykästä eikö vain?
Yritys | Määrä | Maksuajat | Kesto | Arvosteluja | |
Limiitti (Pikavippi) |
100 - 2.000€ | Ma-su 00:00-24:00 | 1 kuukausi - 1 vuosi | Lue arvostelu » |
Joustoluotto – Tililuottoa ilman korttia
Kun etsit tietoa pikavipeistä tai pikalainoista, törmäät usein näitä tarjoavien yhtiöiden palveluvalikoimissa myös joustoluottoihin. Nämä luotot ovat nimensä mukaan joustavia, eli niissä asiakkaalla on tietty määrä luottoa käytössään, mutta hän nostaa siitä ainoastaan tarvittavan osan ja maksaa vain tuosta käyttämästään summasta. Periaatteessa homma toimii siis vähän samaan tapaan kuin luottokortin kanssa, eli aina kun luottoa maksaa takaisin, tulee se taas nostettavaksi.
Joustoluoton hakeminen
Joustoluoton hakemiseen pätevät useimmiten melko samat säännöt kuin pikavippien tai pikalainojenkin hakemiseen. Hakijan tulee siis ensin täyttää lainahakemus, jonka jälkeen on odotettava vielä lainapäätöstä. Jos lainapäätös on myönteinen, saa asiakas joustoluoton käyttöönsä ja siitä voi tehdä nostoja jo melko piankin sen myöntämisen jälkeen. Prosessi toimii siis hyvinkin samaan tapaan kuin muissakin pikaluottotuotteissa.
Joustoluoton hakemisessa kannattaa muistaa aina tarkistaa se, minkä ikäisille hakijoille luottoa voidaan myöntää. Kaikki luotonmyöntäjät eivät myönnä luottoja alle 20-vuotiaille, vaikka olisikin virallisen täysi-ikäisyyden kynnyksen jo ylittänyt. Joistakin palveluista joustoluottoa voi saada jo 18 vuotta täyttänyt.
Luottotietojen tarkistus tehdään tietenkin myös joustoluottoa hakiessa ja luotonmyöntäjälle on toimitettava myös tarvittavat tulotodistukset ja -tiedot. Kun näiden ja muiden saatavilla olevien tietojen avulla pystytään päättelemään hakijan maksukykyä, ei takaajia tai vakuuksia joustoluotolle tarvita.
Milloin joustoluottoa voi tarvita?
Joustoluotto on lainanottajan käytössä pidempään kuin pikalaina, joka useimmiten maksetaan pois viikossa tai maksimissaan kuukaudessa. Joustoluottoa ei tarvitse kuitenkaan käyttää jatkuvasti, vaan sitä voi pitää varalla, hiukan kuin puskurina, josta rahaa voi tiukan paikan tullen nostaa paikkaamaan omien säästöjen riittämättömyyttä. Se toimii siis tässä kuin luottokortti, tosin vain tilisiirto tyylillä.
Joustoluotto voi tulla tarpeeseen vaikkapa silloin, kun loma-aikaan kuluu enemmän rahaa kuin olisi suunnitellut. Tätä rahoitusmuotoa käyttämällä ei tarvitse nähdä nälkää, vaan nostaa vain muutaman satasen joustoluotolta, ostaa ruokaa loppukuuksi ja maksaa tuon käytetyn summan seuraavan palkkapäivän tullen takaisin. Samoin voi toimia muussakin tukalassa tilanteessa.
Joustoluoton suuruus ja käyttö
Joustoluotto on yleisimmin tuhannen tai muutaman tuhannen euron suuruinen. Se ei kuitenkaan siirry hakijan tilille automaattisesti kokonaisuudessaan, vaan sitä nostetaan tarvittaessa joko netin kautta tai tekstiviestillä. Nostotapa riippuu luotonmyöntäjän palveluista. Joustoluotosta voi nostaa sen verran, kuin luotto antaa myöten, eli jos joustoluottoa on myönnetty vaikkapa 2000 euroa ja siitä on nostettu kerran 200 euroa, on luottoa käytettävissä vielä 1800 euroa. Ja jos asiakas maksaa tuosta käyttämästään 200 eurosta vaikkapa 100 euroa takaisin, on hänellä sitten taas joustoluotollaan käytettävissä 1900 euroa.
Joustoluottoa käytettäessä kannattaa kuitenkin aina muistaa, että käytetylle luotolle muodostuu korkoa ja sitä on maksettava takaisin säännöllisesti. Paras tapa käyttää joustoluottoa on siis se, että maksaa aina mahdollisuuden tulleen luoton nollille, jotta se pysyy varalla taas seuraavaa tarvetta varten.
Joustoluoton kulut
Kuten muissakin lainoissa, on myös joustoluotossa kuluja. Ensinäkin nostoista koituu usein jonkinlaisia kuluja, esimerkiksi nostopalkkio tai -provisio, jonka palvelun tarjoaja nappaa välistä. Useilla palveluntarjoajilla ensimmäinen nosto on ilmainen, mutta sen jälkeen nostoprovisiot tai muut nostomaksut alkavat juosta aina nosto nostolta. Kannattaa siis tehdä nostot harkiten.
Nostokulujen lisäksi joustoluotoillekin koituu korkoa, joten on aina tärkeää muistaa maksaa luottolaskut silloin, kun niiden aika on. Ja jos mahdollista, voi luottosumman maksaa nollille yleensä koska tahansa kuluttomasti. Tällöin korkoa ei pääse enää kertymään. Korkoa kun kertyy kuitenkin aina vain käytetylle luottosummalle.
Kaiken kaikkiaan joustoluotto on erinomainen apu ja helpotus, jos joskus sattuu kohdalle tukala taloudellinen tilanne.